Върни се горе

    Заместник-министърът на здравеопазването д-р Минчо Вичев и откри официално обновеното отделение по Образна диагностика в Специализираната болница за активно лечение на инфекциозни и паразитни болести "Проф. Иван Киров" в София. В приветствието, прочетено от името на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, беше подчертано, че с новата придобивка ръководството на болницата създава съвременни условия за лечение, съответстващи на равнището на добрата медицинска практика. 
    В откритото днес Отделение по образна диагностика са извършени строително-ремонтни работи и е закупена нова диагностична аппаратура. Средства за това са осигурени изцяло от МЗ и са в размер на 170 000 лв. Рентгенографичният апарат е на водещ световен производител и изцяло отгoваря на световните медицински стандарти. Апаратът разполага с рентгенова защита, която допуска минимално облъчване на пациента и осигурява високо качество на образа. През отделението по образна диагностика годишно преминават около 5 000 пациенти. 
    Зам.-министър Минчо Вичев обяви, че МЗ обсъжда различни възможности през следващите 2 години сградата на болницата да бъде основно ремонтирана и с това да се подобрят значително условията за пациентите и персонала. Лечебното заведение заема водещо място в системата на общественото здраве като обслужва пациенти не само от столицата, а и от цяла Северозападна България. 
    На официалното откриване на Отделението по образна диагностика присъстваха председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Даниела Дариткова, управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков, председателят на БЛД д-р Цветан Райчинов, директори на университетски болници в столицата.

Сподели в: