Върни се горе

Модернизирането на здравната инфраструктура е един от факторите гражданите да получават по-добри здравни грижи. Това заяви заместникминистърът на здравеопазването д-р Минчо Вичев, при откриването на новата Клиника по нервни болести в УМБАЛ „Св. Ив. Рилски” - София. Новата клиника идва на точното място, тя ще бъде връзката между една много добре развита неврохирургия и едно отделение, което е достатъчно добре наситено с техника и с кадри, подчерта д-р Вичев. Според него това е поредния пример за добър мениджмънт и МЗ ще продължи да подкрепя проекти, които се реализират с висококвалифицирани кадри и най-съвременна апаратура. 
Клиниката по нервни болести е новоизградено медицинско звено към лечебното заведение. Проектът е реализиран изцяло със собствени средства на болницата в размер на близо 350 000 лв. Новоразкритата клиника разполага с 15 легла, разположени в основно ремонтирани стаи със собствен санитарен възел. Тя разполага с легла за интензивно лечение и възможности за непрекъснато мониторно наблюдение на пациентите. В клиниката се приемат болни от цялата страна с направление за хоспитализация, издадено от личния лекар или от лекар-специалист.
С изграждането на новата клиника се създава единен комплекс с най-голямата и най-стара Клиника по неврохирургия. Наличието на най-високотехнологична и съвременна апаратура за образна диагностика - Ядрено-Магнитен Резонанс, три дименсионен компютърен томограф, последен модел три измерна ангиографска система гарантират модерно лечение на нуждаещите се пациенти. Така се създава уникалната възможност за съчетание на модерната диагностика с последващо своевременно хирургично лечение на мозъчни тумори, аневризми, аномалии на мозъчните артерии и др.

Сподели в: