Върни се горе

Вицепремиерът Марияна Николова и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посетиха днес Университет „Проф. д-р Асен Златаров” в гр. Бургас, след като по-рано днес народните представители решиха във висшето учебно заведение да бъде открит Медицински факултет.

Сградата на новия Медицински факултет вече е напълно готова и оборудвана. Университетът разполага с необходимата материално-техническа база за качествен образователен и научноизследователски процес, отговарящ на съвременните изисквания. „Впечатлена съм от модерното оборудване и техническото обезпечаване на новия медицински факултет. Тази материална база, заедно с висококвалифицирания преподавателски състав са факторите, гарантиращи бъдещото осигуряване на необходимите за региона медицински кадри“, заяви вицепремиерът Марияна Николова.

Министър Ананиев посочи, че очакванията са там да се подготвят медицински специалисти за нуждите както на град Бургас, така и на цяла Югоизточна България  – за системата на спешната медицинска помощ, доболничната и болничната медицинска помощ, диспансери, центрове за опазване на общественото здраве, научно-изследователски институти, служби по трудова медицина и други.

За провеждането на необходимата клинична практика на студентите от факултета университетът е предвидил да сключи договори с УМБАЛ „Дева Мария“ и УМБАЛ Бургас.

Сподели в: