Върни се горе

Ученици от ОУ „Еньо Марковски“ в гр. Шумен и от ОБУ „Св. Иван Рилски“, с. Червенци, обл. Варна, в традициите на ромския и българския фолклор пожелаха здраве и успехи на екипа на Министерството на здравеопазването по случай празника Василица, който се отбелязва от много ромски групи в България като начало на Новата година.

Празникът по традиция се отбелязва на 14 януари и на този ден десетки училища и общностни центрове от цялата страна организират тържества, на които децата представят богатството от фолклорните традиции и бит, свързани с празника Василица. 
Министър Ананиев благодари на организаторите от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” и изрази надежда, че и занапред организацията ще си партнира с държавните институции по пътя към равноправното интегриране на ромските деца. 

Юбилейното десето издание на инициативата е част от националната кампания, организирана от Център „Амалипе“, общностни центрове и училища от цяла България, чиято цел е отбелязване и популяризиране на празника Василица – Ромската Нова година.

Сподели в: