Върни се горе

На 14 май 2015 г. от 15.30 часа в психиатричната аудитория „Проф. д-р Владимир Иванов“ на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“–Варна (в двора на УМБАЛ „Света Марина“) ще се проведе публична дискусия „Частица от теб може да бъде за някого целият свят“. Срещата е част от информационната политика на Изпълнителната агенция по трансплантация и има за цел повишаване на познанието за същността на донорството и трансплантациите.

Жителите и гостите на Варна, които искат да научат повече по темата или имат въпроси могат да заповядат на срещата, която е отворена за посещение.

В дискусията ще участват д-р Марияна Симеонова – директор на Изпълнителната агенция по трансплантация и проф. д-р Вилиян Платиканов, дм – ръководител клиника по „Анестезиология и интензивно лечение“ при УМБАЛ „Света Марина“ – Варна и координатор по донорство, както и студенти от града. 

От 15 до 17 май 2015 г. във Варна ще се проведе Четвърти Национален Тенис турнир “Anesthesia Open” за лекари и студенти-медици. За първи път тази година в турнира ще участват и трансплантирани пациенти заедно с техните близки и деца. Състезанието е организирано от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“–Варна, Катедра „Анестезиология, спешна, интензивна и морска медицина“ със съдействието на Изпълнителната агенция по трансплантация.

Заедно на корта за победа ще играят лекарите и трансплантираните пациенти на България, за да покажат, че животът и здравето побеждават отчаянието и позагубената надежда. 

Официалното откриване ще се състои на Общинските кортове в комплекс „Чайка“ на 15 май 2015 г. от 14.00 часа.

 

Сподели в: