Върни се горе

24  молби  одобри  на последното си заседание Общественият съвет към Фонда за лечение на деца. 13 от децата ще заминат за лечение в чужбина, за 11 деца е осигурено лечение и дофинансиране на лечение в България. 

          9 са одобрените деца за финансиране на лечение. За Турция заминава 1 дете с каверном на мозъчния ствол. 1 дете със съдова малформация ще се лекува във Франция, а друго дете с очно заболяване – в Белгия. За лечение в Германия заминават 2 деца - 3-месечно бебе с субглотична стеноза и дете със заболяване на опорно-двигателния апарат. 8-годишно дете с портална хипертония ще бъде лекувано в клиника в Бирмингам, Англия, а друго дете заминава за Естония за диагностично уточняване. Малък пациент с неврологично заболяване ще се лекува в Италия, а на друго дете ще бъде направено генетично изследване в Белгия.

4 деца са одобрени от Фонда за финансиране на следващ етап от провеждано лечение. За Германия заминават 2 деца – с гастроентерологично и онкологично заболяване. Други 2 деца заминават за  консултации  в Австрия и Франция.   

11 деца ще бъдат финансово подпомогнати при лечението им в България, съгласно Правилника за дейността на Фонда. Те са с ендокринологични заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат и неврологични заболявания. 1 дете е с обменно заболяване.

            Сумата по одобрените 24 молби  възлиза на 260 011 лева.

            От началото на 2010 г. заявленията за организационно и финансово подпомагане лечението и диагностиката на деца, които Общественият съвет на Фонда е утвърдил, са 132.

Сподели в: