Върни се горе

    Министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров се срещна с президента на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев. В разговора участваха още заместник-министрите на здравеопазването д-р Мирослав Ненков и маг. фарм. Лидия Нейчева, председателят на Медицинска федерация „Подкрепа“ Маргарита Петрова и представители на федералната организация. 
    На срещата бяха обсъдени проблемите, свързани с недостига на кадри в системата на здравеопазването и по-специално в спешната помощ, координацията с националния телефон за спешни повиквания 112, дейността на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в сектор „Здравеопазване“. 
    Здравният министър информира представителите на синдиката, че в изпълнение на ангажимента на правителството, в най-кратки срокове към министерството ще заработи Обществен съвет. На срещата бе обсъдена възможността да се регламентира професията „лекарски асистент“, както и да се използва наличния потенциал от фелдшери при оказване на спешна медицинска помощ. Здравният министър изрази увереност, че синдикатът ще подкрепи МЗ при решаването на конкретни проблеми в системата на здравеопазването като намаляването на напрежението сред лекарите в някои лечебни заведения. 
    „Изключително много държа на партньорството с КТ „Подкрепа“, защото е важно да работим заедно за запазване стабилността на системата на здравеопазването“, каза министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров.  

Сподели в: