Върни се горе

Д-р Иван Букарев е назначен за и.д. началник на кабинета на министъра на здравеопазването, на мястото на доц. д-р Жасмина Мирчева, която пое поста изпълнителен директор на ИАЛ. До този момент д-р Букарев бе съветник на министър Евгений  Желев.

Д-р Ив. Букарев е роден на 8 август 1945 г. в гр. Пловдив. Завършва Медицинския университет в София, специалност „медицина”. Работи като ординатор в Окръжна болница гр. Ловеч, научен сътрудник в Научния институт по социална хигиена и организация на здравеопазването и като главен специалист, директор и заместник-министър в Министерство на здравеопазването.  От септември 2002 г. е директор на Столичната здравноосигурителна каса, от април 2004 до май 2006 – директор на Националната здравноосигурителна каса. От месец май 2006 г. д-р Букарев е съветник в кабинета на министъра на здравеопазването.
Д-р Иван Букарев има придобита специалност по „Изследване на операциите” (операцията като управленческа дейност), „Социална медицина и обществено здравеопазване” и „Здравен мениджмънт”. Специализирал е във Великобритания, Испания, Дания и Германия. Владее писмено и говоримо английски, френски и руски език.

Сподели в: