Върни се горе

          Седмица на донорството ще бъде проведена 7 – 13 октомври 2013 г.във връзка с  Европейския ден на донорството, 12 октомври. Целта е както да се популяризира донорството, така и да се изрази уважение към донорите, семействата им, трансплантолозите и координаторите по донорство. В подкрепа на инициативата публични личности ще влязат в ролята на посланици на добра воля на Националната кампания в подкрепа на донорството.
 
          Част от събитията, които са включени в Седмицата на донорството са:
·         На 7 октомври от 17,30 ч. ще бъде открита информационна изложба на терена на Градската градина. На събитието ще присъстват известни личности, пациенти, трансплантолози, директора на Изпълнителна агенция по транслантация и представители на Министерство на здравеопазването.
·         На 8 октомври Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ще открие в УМБАЛ „Александровска” „Дърво на живота” в памет на донорите, спасили стотици хора.
·         На 10 октомври ще се състоят пресконференция и прожекция на филм, организирани от Асоциация на пациентите с бъбречни заболявания и приятели в кино „Арена”
·         На 11 октомври от 11, 00 ч. ще се открият Игрите за трансплантирани и диализирани, организирани от Сдружение „Български съюз на трансплантираните”
·         За събота, 12 октомври, е предвиден Парад на донорството, който ще тръгне в 17, 00ч. от НДК и ще завърши пред градинката на Народния театър „Иван Вазов”
·         В периода 7-13 октомври  (от 12:00 до 14:00 и от 17 до 19:30) на площада пред Народен театър «Иван Вазов» двама професионални фотографи ще фотографират известни личности – Посланици на добра воля с пациенти, чакащи за трансплантация и трансплантирани, заедно с минувачи, проявили желание да подкрепят кампанията.
·         Между 7 – 13 октомври (от 9:00 до 19:30 и неделя от 9:00 до 13:30) на площада пред Народен театър «Иван Вазов», четирима доброволци ще раздават информационни материали пред театъра и ще отговарят на въпроси на гражданите.
 
        Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ще открие Седмицата на донорството на 7 октомври от 10,30 ч. на 4 етаж на Министерство на здравеопазването.

Сподели в: