Върни се горе

Днес, в Министерство на здравеопазването постъпиха многобройни сигнали от медии и граждани, че пациентите на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” Стара Загора са оставени без отопление. В тази връзка министърът на здравеопазването д-р Петър Москов разпореди незабавна пълна проверка на дейността на лечебното заведение. Проверяващият екип е вече на място.

 

Междувременно, за да бъдат защитени интересите на пациентите:

1.     Министър д-р Москов проведе лично телефонен разговор с кмета на Стара Загора -Живко Тодоров, от когото получи уверение, че парното на сградите към ЛЗ ще бъде пуснато в рамките на днешния ден. Министерство на здравеопазването гарантира изплащането на натрупаните до момента задължения за отопление, както и необходимата за това сума до края на годината. В тази връзка министър Москов изказа специални благодарности за бързата реакция на кмета Живко Тодоров.

 

2.     Заместник-министър д-р Ваньо Шарков  проведе разговор с  директора на УМБАЛ „Свети Георги” - Пловдив – проф. Карен Джамбазов, който пое ангажимент при необходимост да бъдат осигурени медикаменти и специалисти за новородените и недоносените деца.

 

 

Заради допуснато немарливо отношение към пациентите и управлението на болницата, министърът предприе действия по свикване извънредно заседание на Съвета на директорите за избор и упълномощаване на прокурист до провеждане на общо събрание за избор на нов Съвет на директорите и на нов изпълнителен директор.

Сподели в: