Върни се горе

Средствата ще се изразходват целево за закупуването на апаратура за интензивното отделение на лечебното заведение

    Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова връчи чек за 124 хил. лв. на директора на МБАЛ „Национална кардиологична болница“ проф. Владимир Пилософ по повод 50-годишнината от основаването на лечебното заведение. Средствата ще се изразходват целево за закупуването на апаратура за Отделението по анестезиология и интензивно лечение.   
   „Петдесет години е достатъчно дълъг период на съществуване и развитие, за да се потвърди необходимостта от съществуването на Националната кардиологична болница, да се оцени нейната роля и място в здравната система на Република България. Многобройни са лечебните структури в сферата на здравеопазването, но малко от тях могат да се похвалят с историята си, традициите си и извоюваното място, с приноса си за развитието на добрата медицинска практика“, каза министър Атанасова пред колектива на НКБ по време на официалното честване на годишнината. Тя отбеляза, че за 50-те години от основаването си болницата е преминала през различни етапи на развитие, за да се превърне днес в едно от лечебните заведения, разполагащо с високоспециализирана и авангардна диагностична и терапевтична апаратура и база за обучение на студенти, за следдипломна квалификация и научна дейност. 
   На тържественото честване присъстваха председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков, директори на столични университетски и многопрофилни болници, представители на БЛС, ръководството на БЧК.    

Сподели в: