Върни се горе

 

Здравният министър беше официален гост на Благотворителен концерт в подкрепа на дарителската инициатива „За живота”  за набиране на средства за апарат  за лъчелечение на жени с рак на гърдата

 

"Българската държава е активно ангажирана със създаването в цялата страна на модерни центрове за борба с онкологичните заболявания. Тези проекти, реализирани по оперативните  програми с финансиране от ЕС на стойност 148 милиона лв. са израз на европейската солидарност, но не по-малко значение имат и националните благотворителни инициативи с цел ефективната борба с рака". Това заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова на състоялия се тази вечер Благотворителен концерт в подкрепа на дарителската инициатива „За живота”, посветена на набиране на средства за закупуване на уникален за страната апарат  за лъчелечение на жени с рак на гърдата. Проявата се проведе в Централния Военен клуб по инициатива на комитет начело с проф. Иван Черноземски и с подкрепата на Министерство на здравеопазването, Министерство на отбраната и Столична община.

Министър Атанасова подчерта, че ракът на млечната жлеза  е сериозен медицински, социален и икономически проблем тъй като засяга   населението в активна възраст. Затова важен приоритет на провежданата национална здравна политика е именно намирането на съвременни решения  за   профилактика и прилагането на съвременни подходи за диагностика и лечение.  Високотехнологичния апарат, който ще бъде закупен с даренията, ще осигури по-ефективна краткотрайна и щадяща терапия за пациенти с това заболяване в Националната онкологична болница в София.   

Обединени от благородната кауза, българските граждани  доказват за пореден път, че характерна черта на българина е да твори добро и въпреки ежедневните трудности да остава съпричастен към болката на нуждаещите се”, заяви министър Десислава Атанасова на Благотворителния концерт  в подкрепа на дарителската инициатива „За живота”.

 

Сподели в: