Върни се горе

    На 17 октомври 2012 г. от 11 часа министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще открие XVIII Международна изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения 2012“ в Пловдив. Изложението ще се проведе в Международен панаир Пловдив, а церемонията по откриването ще се състои в Палата № 11. „Медикус, Денто, Галения 2012“ се провежда под егидата на Министерството на здравеопазването. 
    На международната изложба ще бъдат представени едни от най-модерните изделия в областта на здравеопазването - оборудване за стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатории, съоръжения и химикали за дезинфекция, препарати за профилактика и хигиена на устната кухина, консумативи и материали за медицината, стоматологията и зъботехниката, прибори и инструментариум, помощни средства за инвалиди. Сред най-атрактивните технологии е детекторът за кариеси. 
   Свои експонати ще покажат над 100 фирми от 12 държави в Европа, Азия и Южна Америка – Бразилия, България, Германия, Гърция, Италия, Полша, Корея, Румъния, Русия, Словения, Франция и Япония. 
   За първи път, по идея на Районната колегия на Български лекарски съюз в Пловдив, на изложението ще се проведе семинар на тема „Медицина на катастрофите“. Предвидени са и лекции за сексуалното възпитание на подрастващите и за храненето в детско-юношеска възраст. 
   На изложението, съвместно с Националната пациентска организация, ще се провеждат и безплатни изследвания за хепатит В и С. Екипи на Български червен кръст ще направят демонстрации за оказване на първа долекарска помощ и измервания на жизнени показатели.

Сподели в: