Върни се горе

 Здравният министър и кметът на София откриха в кв. „Надежда” четвъртата  изнесена база на Спешна помощ в София 

    „С откриването и на четвъртия изнесен филиал на Спешна помощ в София се създават необходимата организация за рязко съкращаване на времето за обслужване на спешните случаи в София. По този начин като министър изпълнявам един от основните ангажименти, които поех в началото на мандата си – целенасочени действия за подобряване работата на Спешна помощ като преден фронт на здравеопазването”. Това заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, която заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова преряза лентата на новата база на спешните екипи в кв. „Надежда”. 
    Новооткритият филиал е последната от планираните четири бази на територията на столичния град, където вече има разположени екипи на ЦСМП-София. На 8 октомври, на 8 ноември и 7 декември здравният министър и кметът на столицата откриха изнесени филиали в общините Кремиковци,  Люлин и Студентски град. Целта на предислоцирането на екипите в конкретни географски точки е да се съкрати максимално времето, за което те достигат до адресите на повикване. Министър Атанасова посочи, че първите резултати от откриването на новите бази са налице – за двата месеца след откриването на първите два филиала  на Спешна помощ - в „Люлин” и „Кремиковци”, екипите са оказали необходимата медицинска помощ на 1100 души.    
    Базата на Спешна помощ в кв. „Надежда е разположена” в 24-то ДКЦ и в нея общинската управа е инвестирала 19 000 лева за ремонт, а МЗ е осигурило необходимото оборудване.  С нея ще се подобри достъпа до спешна помощ на близо 130 000 души, живеещи в кварталите „Надежда” и „Връбница”.

Сподели в: