Върни се горе

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова откриха изцяло реновираното Отделение по нуклеарна медицина в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

  С богатите възможности, които дават оперативните европейски програми, българското здравеопазване придобива ново качество, нов облик. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, която заедно с министър-председателя Бойко Борисов, откри изцяло реновираното Отделение по нуклеарна медицина в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Структурата е оборудвана с високоспециализирана медицинска апаратура - уникален за България хибриден компютърен томограф с гама камера DISCOVERY, средствата за който са осигурени от Оперативна програма „Развитие на конкурeнтноспособността на българската икономика 2007-2013”, и от бюджета на болницата. Друг такъв компютърен томограф в Югоизточна Европа има само в Полша. Апаратурата дава възможност за два пъти по-бързи изследвания и с 40% по-точна диагноза.
    По проекта са изпълнени и енергоспестяващи мерки в сградите на лечебното заведение, финансирани от Фонда „Енергийна ефективност и възобновяеми източници”. 
    „Функционирането на Отделението по нуклеарна медицина ще улесни диагностичната и лечебната дейност и ще съдейства за още по-качественото медицинското обслужване на българските граждани“, каза министър Атанасова.

Сподели в: