Върни се горе

    Детски психолози ще бъдат изпратени в областната болница в Перник за да оказват при необходимост подкрепа на малките пациенти след неотдавнашното земетресение. Това заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, която днес посети областната болница в града. Високоспециализиран мултидисциплинарен екип от Клиниката по психиатрия в Александровска болница ще бъде през следващите дни в лечебното заведение за да помогнат на хората при преодоляване на стреса от природното бедствие. Налице е също възможност фирма производител да дари на болницата необходимите антидепресанти и други подходящи медикаменти, информира Десислава Атанасова. Министерството на здравеопазването предвижда и други мерки, с които да подпомогне лечебното заведение при възстановяването на щетите от бедствието. Всички протоколи за щетите в болницата вече са предадени на междуведомствената комисия и тяхната оценка предстои. 
    Министърът  Атанасова изрази своята благодарност и признателност към целия персонал на болницата и дежурните медицински специалисти, които са били денонощно на работа въпреки природните бедствия. Тя разговаря и с една от дежурните акушерки - Ана Асенова, която в нощта на земетресението заедно с други нейни колежки са се грижели за осемте бебета в родилното отделение и с риск за живота си са извели новородените на безопасно място. 
    По повод на Международния ден на детето - 1 юни, министър Десислава Атанасова занесе подаръци за децата в отделението и им пожела скорошно оздравяване.

Сподели в: