Върни се горе

     Висококвалифицираните кадри на Медицинския факултет-София, плод на дългогодишната история и утвърдените традиции, и днес определят облика на родната медицина и намират своето признание както в страната, така и в европейската и световната здравна общност. Това заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова на тържественото честване на 95-та годишнина от създаването на Медицинския факултет. Тя подчерта, че с това на практика се поставят основите на медицинското образование в България и на модерната българска медицина. Благодарение на високото ниво и квалификация на академичния състав и значимостта на преподавателската работа, в него се подготвят компетентни специалисти, способни да отговорят на високите изисквания на съвременната медицинска практика.  
     Министър Атанасова изрази увереност, че ръководството и възпитаниците на Медицинския факултет с професионализъм и всеотдайност ще продължат да защитават и утвърждават неговото име и авторитет в името на здравето и живота на хората. „Вярвам, че ние и занапред ще можем да разчитаме на опита, модерните виждания и активна подкрепа от Ваша страна за намирането на ефективни решения, които да отговорят на предизвикателствата при развитието на здравната система”, каза Атанасова. 
      Във връзка с юбилея на Медицинския факултет-София, министър Десислава Атанасова връчи на ръководството му Почетния плакет на Министерството на здравеопазването.

Сподели в: