Върни се горе

Възможностите за балнеолечение, рехабилитация и медицински туризъм в България ще бъдат представени на международно изложение от 8 до 10 май в Хелзинки (Финландия) и Талин (Естония) от заместник-министъра на здравеопазването д-р Матей Матеев и изпълнителния директор на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД д-р Ченко Чалъков.

Министерството на здравеопазването участва в организираните от Държавната агенция по туризъм и посолството на България във Финландия презентации на балнео и спа туризма на страната ни във Финландия и Естония. Представянията са в рамките на българското участие на празничния пазар Europe Market, който се провежда в столицата на Финландия от 7 до 12 май. С него по традиция се отбелязва Денят на Европа – 9 май.

Екипът на МЗ ще запознае участниците в срещите с условията и реда за лечение, предлагани в специализираните болници за рехабилитация към министерството.

Д-р Матеев и д-р Чалъков ще имат разговори и с представители на различни институции в здравната и пенсионната система на Финландия, с които ще обсъдят потенциалния им интерес и възможности за сътрудничество при осигуряване на балнеолечение на граждани на ЕС в санаториумите у нас.

Сподели в: