Върни се горе

Психолози от РЗИ-София са в готовност да окажат психологическа подкрепа на децата-очевидци на инцидента

    Няма забавяне на линейката на ЦСМП-София при инцидента с 11-годишния Теодор от 81-во училище в столицата, който почина пред съучениците си в час по физическо. Това показват данните от извършената още вчера проверка по повод нещастния случай. 
    Реанимобилът на ЦСМП-София е пристигнал на място в 81-во училище на 13-та минута от постъпването на сигнала. Информацията е подадена в 13 ч. 59 мин. на 7 май и в 14 ч. 12 мин. лекарският екип е бил на място. Линейката е пътувала за друг адрес в жк. „Младост”, но е била пренасочена незабавно към 81-во училище след като е постъпил сигнал за случай с дете. Данните са от разпечатката по електронната система на ЦСМП-София. Линейката е била с пълно оборудване, позволяващо животоспасяващи действия. Детето незабавно е било транспортирано към болница „Св.Анна”, където е установена смъртта му. През цялото време на пътуването екипът е изпълнявал необходимите реанимационни мероприятия в пълен обем. 
    В 14.00 ч. пред ЦСМП София ще се състои брифинг за представителите на медиите, на който ще бъдат съобщени резултатите от извършената проверка. 
    В съответствие с установената практика в такива случаи и в изпълнение на предприетите от МЗ мерки, екип от РЗИ-София влезе във връзка с директора на училището и предложи психологическа помощ на децата-очевидци на смъртния случай. Неотдавна подобна психологическа подкрепа беше оказана и на учениците в училище в Стара Загора, които също станаха очевидци на смъртен случай в резултат на убийство в непосредствена близост до учебното заведение.

Сподели в: