Върни се горе

      Скъпи съграждани и гости на столицата, 

      Вярваме, че човек се чувства истински щастлив когато помага на другите. Често това е въпрос на желание, не на специално усилие. Ето защо, в навечерието на празничните дни, заедно с партньорите ни от Български Алианс за кръводаряване решихме да ви поканим да се включите в две коледни кръводарителски инициативи. 

      На 14 декември, в първия ден на Коледния благотворителен базар на Фондация „ Марш на любовта” в зала Рила на ШЕРАТОН СОФИЯ ХОТЕЛ БАЛКАН от 10.00 до 14.00 часа и на 18, 19 и 20 декември в СИТИ ЦЕНТЪР СОФИЯ от 11.00 до 16.00 часа на ваше разположение ще работи специализиран екип на НЦТХ.

      Когато чуете или видите думите „даряване на кръв“ бихме искали да знаете и помните,
че кръводаряването е важно, а на всеки 2 секунди някой се нуждае от животоспасяващата течност. Кръводаряването е полезно, а манипулациите са безболезнени и не крият риск за здравето на дарителя. Най-рядката кръвна група е тази, която в момент на спешност е в критична наличност, а само 450 мл дарена кръв могат да спасят три човешки живота!

      Всички ние сме попадали на призиви за спешна нужда от кръв в медиите и в социалните мрежи. Може би някои от вас самите са писали тези съобщения и горещо сте се молили за отклик. Това са моменти когато осъзнаваме важността на кръводаряването и въпреки това, увлечени в ежедневието си рядко се сещаме за важните неща в живота.  

      Наближават светли Коледни празнични дни - време, което споделяме с близките си, изпълнени с добри помисли и с надежди за ново и по-добро начало. Има неща, които може да направим сега, които не ни струват много усилия, отнемат малко време, които могат да спасят нечий живот и да върнат надеждата на друг.

      Дарете кръв.

      Кампанията „БлагоДаря“ на Националния център по трансфузионна хематология продължава.

Сподели в: