Върни се горе

За пореден път сме свидетели на посегателство над личността на български лекар.

Министерството на здравеопазването категорично осъжда и оценява като акт на непредизвикано насилие и крайна жестокост нападението над д-р Ирина Ерменкова  от МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” в Монтана. В резултат на нанесените й три удара с нож в корема и една порезна рана в областта на лицето, 26-годишната жена е получила масивен кръвоизлив и хиповолемичен шок. Пострадалата е претърпяла четиричасова операция, но все още има риск за живота.

Министерството на здравеопазването смята за абсолютно   недопустимо подобно нагло посегателство над всеки един човек, още повече над български лекар, призван да помага на хората и да служи на държавата.

Министерството на здравеопазването изразява изключителната си загриженост, че такива актове на грубо физическо насилие срещу служители на държавата не са безпрeцедентни. 

Министерството на здравеопазването призовава за нетърпимост срещу всяка проява на насилие, вандализъм и нецивилизованост и призовава компетентните органи за бързо изясняване на случая и налагане на най-строго наказание.

Сподели в: