Върни се горе

За насърчаване на доброволното кръводаряване на големия християнски празник Вход Господен в Иерусалим - Цветница,  Националният център по трансфузионна хематология и Български Червен кръст организират традиционната кампания за кръводаряване под надслов „Дарете кръв. Спасете живот сега.” Кампанията е с безрезервната благословия на Негово Светейшество Патриарх Неофит.

За първи път тази година временен пункт за кръводаряване ще бъде разположен от 9.00 до 13.00 часа в храм паметник „Св. Александър Невски” – в югозападната част на катедралата в свещеническата канцелария.

По същото време екипи на НЦТХ ще има и в близост до православните храмове:

•             „Св. Неделя” – в аулата на Богословския факултет на площад „Св. Неделя” № 19

•             „Св. Седмочисленици” - в сградата на 6-то ОУ „Граф Игнатиев” на ул. „6 септември” №16В

•             „Покров Богородичен”- в Енорийски център „Покров Богородичен” зад хотел „Родина”

Медицински екип ще бъде на разположение на желаещите да дарят кръв и в сградата на НЦТХ, гр. София, ул. „Братя Миладинови” 112 от 9.00 до 15.30 часа.

В навечерието на празника организаторите отправят призив към всички здрави хора да направят добро, да дарят кръв и да подкрепят усилията на медицинските екипи в борбата за живота и здравето на тежко болни пациенти. С тази цел на 22, 23 и 24 април, в специално обособен пункт край храм-паметник „Св. Александър Невски”, доброволци на БЧК ще раздават информационни материали и ще разясняват изискванията, при които човек може да стане кръводарител.

Каним ви на Цветница – 24 април 2016 г. (неделя), от 10.30 ч. да посетите пунктовете за даряване на кръв. Разчитаме, че с Вашата помощ благородната и хуманна инициатива ще достигне до повече хора.

Сподели в: